Loading...

Deze gerechten op LA PALMA wil je sowieso proeven

GERECHTEN LA PALMA

Eten is een belangrijk onderdeel van een vakantie, althans voor mij. Door plaatselijke gerechten te proeven, krijg ik het idee dichter bij de plaatselijke cultuur te komen. Heel vaak word ik verrast door heerlijke smaakcombinaties die wij helemaal niet kennen. Dan wil ik alleen maar langer blijven! Hieronder lees je meer over een aantal gerechten op La Palma die je sowieso wilt proeven.

Toen ik de lijst van plaatselijke lekkernijen voor La Palma aan het samenstellen was, viel het me op dat er veel zoetigheden op de lijst staan. Ze houden erg van suiker op La Palma.

Geitenkaas

In elk restaurant op La Palma staat geitenkaas als voorgerecht op de menukaart. Ook bij de lokale bevolking is dit een super populair gerecht en ze eten het vaak. Het wordt geserveerd als een plak warme geitenkaas en er zit vaak een sausje bij. De gegrilde variant van de geitenkaas is iets duurder, maar wel lekkerder.

Zelf vond ik er eigenlijk niet zoveel smaak aan zitten en de structuur van de geitenkaas vond ik niet fantastisch, maar ik raad het wel aan om het te proberen en zelf te oordelen.

Principe Alberto

Als je dit googelt, krijg je allemaal schilderijen van prins Alberto van het Verenigd Koninkrijk, maar als je zoekt op het dessert Principe Alberto, krijg je een fantastisch chocolade toetje wat typisch is van het eiland La Palma. Het bestaat uit biscuitcake gemaakt van room, chocolade, noten en amandelen.

Het toetje is vernoemd naar de over-overgrootvader van de huidige prins van Monaco, die Albert heette en die diende in de Spaanse marine. Best tof als er een dessert naar je wordt vernoemd.

Polvito Uruguayo

Nog een zoet dessert dat de lijst heeft gehaald. Polvito Uruguayo is gemaakt van karamel en schuim. Vaak wordt het geserveerd als taartje, maar bij ons zat het in een dessertkommetje. Het was mijn persoonlijke favoriet! Het is er vullend, dus zorg dat je van tevoren niet teveel eet!

Bij restaurant Chipi Chipi serveren ze heerlijke polvito uruguayo.

Bienmesabe

Ook Bienmesabe is een zoet dessert. De hoofdingrediënten zijn eigeel, honing en gemalen amandelen. Dat wordt gecombineerd tot een heerlijke mouse.

Het is een populair dessert. In veel restaurants staat het op de kaart en vaak is het ook in supermarkten te verkrijgen. De meeste eilandbewoners vinden dat een goede bienmesabe altijd huisgemaakt is. Daarom het advies om bienmesabe in een restaurant te proberen.

Nísperos

Oke, technisch gezien is Nisperos geen gerecht, maar een fruitsoort. Toch haalt het deze lijst, omdat het typisch is voor de Canarische Eilanden en dus ook voor La Palma.

Dit kleine fruitsoort groeit gewoon in het wild aan bomen op de Canarische eilanden. Daar kun je ze gewoon plukken en opeten. Je zult ze niet in Nederland tegenkomen, want ze moeten binnen een dag gegeten worden, anders zijn ze niet meer lekker, dus exporteren lukt niet.

Als de schil nog te groen is, heeft het vruchtje een zure smaak. Ze zijn dan nog niet rijp. Pas als ze geel of oranje zijn, is de vrucht rijp en smaakt het heerlijk zoet. Het kan met schil gegeten worden, net als een appel. De pitten in het midden, kun je beter niet opeten.

Barraquito

Barraquito behoort wel tot de meest typische gerechten (drankje) van La Palma dat je het echt moet proeven. Dit drankje ziet er niet alleen erg mooi uit. Deze koffie combineert de beste smaaksensaties samen tot 1, namelijk opgeklopte melk, koffie en likeur 43. Het wordt in laagjes geserveerd, maar het drinkt het lekkerste als je alles door elkaar mengt.

Zelf drink ik nooit koffie omdat ik niet van de bittere smaak hou, maar barraquito vind ik helemaal fantastisch. Ik heb zelfs een melkopschuimer aangeschaft om het zelf te kunnen maken.

Door alle melk en de 43 wordt barraquito nooit heel heet geserveerd. Je hebt m op voor je het weet en het is heel verleidelijk om er nog een te bestellen. Let erop dat je er niet teveel achter elkaar drinkt, want er zit wel een flinke scheut alcohol in die je past voelt als je opstaat.

You might also like

No Comments

Leave a Reply