Loading...

5x niet te missen activiteiten in Luxemburg stad

Op nog zo’n 350 km van Utrecht vind je Luxemburg stad, een prachtig compacte stad met historie en natuur. Je zult je hier niet vervelen. Lees hieronder meer over vijf activiteiten die je niet mag missen in Luxemburg stad die je niet mag missen.

1. Verdedigingswerk Bockkazematten

Deze bezienswaardigheid staat met recht op de UNESCO werelderfgoedlijst. Dit verdedigingswerk diende vroeger als schuilplaats voor maar liefst 1200 soldaten en hun paarden. Als je door de tunnels struint, kun je je dat nauwelijks voorstellen! Het informatieboekje wat je krijgt bij de ingang, leidt je door alle gangen en geeft aan waarvoor ruimtes werden gebruikt. Erg leuk om wat achtergrond informatie te lezen, anders zou alles op elkaar lijken. Ook heb je hier een mooi uitzicht over het stadsdeel Grund en de vallei van de Alzette.

2. NB Chocolate House

Als zoetekauw en chocoladeliefhebber kan NB Chocolate House niet ontbreken in de lijst. Smachtend sta je hier in de rij om een van de tientallen smaken chocolademelk en een bijpassende versnapering te bestellen. Je gaat spontaan watertanden van al dat lekkers. Hier hebben ze taarten in alle soorten en kleuren. Over de maat valt niet te twisten, alle stukken zijn groot! De foto hieronder beschrijft het beter dan dat ik het kan verwoorden.

3. Chemin de la Corniche

Altijd al een balkon willen hebben? Dit kun je wel het indrukwekkendste balkon van Luxemburg, en misschien zelfs van Europa noemen. Vanaf deze hooggelegen promenade heb je een magnifiek uitzicht over dalen en de historische stad.

4. Stadsdeel Grund

Dit laaggelegen deel van de stad kenmerkt zich door studenten, knusse cafés, bars en authentieke huizen. Voor een gezellige borrel of een goed feest moet je hier zijn. Het stadsdeel heeft een Middeleeuwse uitstraling, maar de huizen zijn nog niet zo oud. In de 19de en 20ste eeuw zijn deze gebouwd in de oude stijl en dat geeft een hele toffe sfeer!  

5. Vallée de la Pétrusse

Vallée de la Pétrusse is een prachtig stukje groen midden in de stad. Een soort Vondelpark, maar dan een stuk groter en met steile wandelpaadjes die de kuiten van Nederlanders die gewend zijn aan vlakke wegen, op de proef stellen.

Ga je de rest van Luxemburg ook ontdekken? Hier vind je tips voor de rest van het land.

You might also like

No Comments

Leave a Reply