Loading...

Tours op het Galapagos eiland San Cristobal

strand

Tours San Cristobal

De Galapagos eilanden hebben veel moois te bieden, maar de kosten van de tours om van dit natuurschoon te genieten zijn hoog. Daarom is het goed om vooraf te bepalen wat je leuk vind om te zien. Hieronder de tour die ik heb gedaan op het eiland en een tip voor een tour.

Kicker rock tour

De populairste tour van San Cristobal is bij uitstek Leon Dormido, beter bekent als Kicker Rock. Deze bekende rots ligt op ongeveer een uur varen van Puerto Baquerizo Moreno en heeft haar populariteit te danken aan de haaien die rond de rotsen zwemmen. Maar liefst vijf soorten komen hier voor. Daarnaast worden er ook regelmatig roggen, zeeschildpadden en zeeleeuwen gespot.

Lava verveeld nooit

De dag begon vroeg, om 8 uur moesten we verzamelen bij het reisbureautje waar we onze wetsuits, flippers en snorkel uitrusting kregen. Hierna vertrok de boot richting de Kicker Rock. We voeren deze voorbij om een stuk verder aan land te gaan. Daar wandelde we over lavaformaties. Dat blijf ik fantastisch vinden. Elk lavagesteente is weer anders, ik kan er geen genoeg van krijgen.

Een sprookjesstrand

Hierna meerde we aan bij strand Cerro Brujes. Dit is het mooiste strand dat ik ooit heb gezien! Uiterst zacht, parel wit zand (perfect voor kantoorvoeten, zoals onze gids zei). De linkerkant van het strand glinstert helemaal in de zon, omdat er metaal deeltjes in zitten. Prachtig, maar hierdoor wordt het zand erg warm. Het water was ontzettend helder. Verschillende kleuren blauw wisselde elkaar af. Maar de zwarte vulkaanrotsen maakte het echt af. Die zorgde voor een schitterend contrast met het witte zand. In de verte konden we de Kicker Rock al zien liggen. Omdat het strand alleen per boot te bereiken is, is het rustig. Erg fijn om dit paradijsje niet met honderden andere te hoeven delen.

Naar de haaien

De derde stop was de hoofdattractie van de dag: de Kicker Rock. Het snorkelen was moeilijker dan verwacht. Er stond een sterke stroming en ondanks dat ik een prima zwemmer ben, was ik blij dat ik de reddingsboei vast kon houden. Vooral toen we tussen de rotsen zwommen. Afhankelijk van de golven, steeg en zakte het water meer dan een meter. Dat voelde ik wel in mijn maag. Gelukkig stuurde de gids de boei en kon ik me richten op het snorkelen, zonder me zorgen te maken om de stroming. De rotsen waren begroeid met plantjes waar vissen zich tussen verschuilde. Op een gegeven moment kwam er een gigantische rog langs de rotsen naar boven gezwommen. Indrukwekkend, maar helaas is dat het spannendste geweest wat we die dag zagen. De haaien lieten zich niet zien. Ondanks het gebrek aan haaien, was het een memorabele dag en een mooie afsluiting van mijn vakantie op de Galapagos eilanden.

Praktische informatie

Kosten: 115 euro

Tijd: 7-8 uur

Begintijd: 8 uur

Inclusief snorkelbenodigdheden

Geboekt via: Islanders Galapagos.
Daar werkt Emilee Bynum Yépez. Ze is een Amerikaanse die al jaren op de Galapagos woont en werkt. Haar Engels is dus perfect en dat is uniek op het kleine eiland. Ze gaf eerlijke informatie over alle tours die beschikbaar waren op het eiland. Heel fijn om goede, duidelijke informatie te krijgen. Ik kan Islanders Galapagos zeker aanraden. www.islanders-galapagos.com +593960027423.

360 degrees tour

Zeven korte stops rond het eiland, dat vat de tour samen. Van andere heb ik gehoord dat het een mooie tour is, maar ook gehaast. Bij elke stop heb je maar kort de tijd en je zit vooral veel op de boot. Zelf ben ik niet zo’n fan van boten, omdat ik snel zeeziek word, dus ik heb deze tour van 150 euro overgeslagen.

Bekijk op deze link ook alle tips voor de eilanden Santa Cruz en Isabela.

You might also like

No Comments

Leave a Reply