Loading...

7x Bezienswaardigheden in het levendige Lima

Lima, voor mij is het een soort haat-liefde stad. Het heeft een prachtig oud centrum, maar haar reputatie is minder rooskleurig. Als je opzoek gaat naar een hostel, valt het al snel op dat de meeste accommodaties niet in het historische centrum liggen. Dat heeft een reden. Het oude centrum is niet de meest veilig buurt. Miraflores, 8km buiten het oude centrum, is dat wel. Hier vind je naast hotels ook winkelcentra en de indrukwekkende kustlijn van Lima. Vanuit hier kun je Lima gemakkelijk verkennen.

Hieronder een aantal tips voor drie wijken in Lima.

Wijk Miraflores

Miraflores is veilig en heeft een levendig nachtleven. Dagmenu’s vind je hier weinig. Hier domineren fast food tekens, zoals McDonalds en KFC. Daarnaast kun je op elke straathoek een casino vinden. Ook is er een modern winkelcentrum: Larcomar. Erg mooi, maar ook onbetaalbaar (voor de doorsnee backpacker).

Choco museum

Als chocolade fan kon in het chocolademuseum natuurlijk niet overslaan. Hier krijg je gratis uitleg over het chocoladeproces, van boon tot reep. Je mag ook nog eens een heleboel proeven, waaronder coca chocolade en chocolade met pepers. Die smaken had ik nog nooit eerder geproefd. In het aangrenzende café kun je genieten van een kopje biologische chocolademelk of je kunt groter uitpakken door een high choco te bestellen. Ook kun je er workshops volgen en je eigen chocolade maken. Meer informatie vind je op (website)

Uiteindelijk heb ik hier een aantal cadeautjes gekocht voor de thuisblijvers. Ik ben met groene chocoladerepen (witte choco met coca) en een fles chocolade crème drank naar huis gegaan. De ontvangers vonden het heel lekker. 

Holandes

Ja hoor, een heuse snackmuur in Lima waar ze Nederlandse snacks verkopen! Wat is het toch heerlijk om een kroketje te eten wanneer je lang aan het reizen bent. Of gewoon als je net begint aan je vakantie en je iets bekends wilt. Genoeg excuses te bedenken om je te vergrijpen aan vette, Nederlandse snacks. Ik had me er heel erg op verheugd, maar ik kwam bedrogen uit. Ze waren gesloten 🙁 Heel jammer maar dat maakte de kroket een maand later in Nederland extra lekker.

Parque Central en parque Kennedy

Het park is een drukte van jewelste. Verliefde stelletjes zitten op een bankje, en toeristen gaan op de foto met de blauwe stier. Honger hoef je hier ook niet te leiden. Een jongen verkoopt lopend churros, een oudere man staat in zijn kraampje met een wit-rood gestreept dak hamburgers te bakken en om de hoek zit Holandes. Qua souvenirs zit je hier ook goed. ’s Avond komen er allerlei kraampjes tevoorschijn met kleurrijke tierelantijntjes, handgemaakte houtwerken.

Op zaterdagmiddag is het park misschien wel het leukste. Dan veranderd het is een cultureel park. Vijftig plussers verzamelen zich hier om een dansje te wagen. De heupen worden losgeschut op swingende salsamuziek. De toeristen zijn daarbij een gewild doelwit, dus kijk niet raar op als iemand je de dansvloer op vraagt.

Naast de dansers hebben kunstenaars hun schilderijen uitgestald. Geen schilderij is hetzelfde. Alle schilders hebben hun eigen stijl. Voor de schilders een mooie kans om hun werk te verkopen, al lijken ze daar niet mee bezig te zijn. Ze staan meer met elkaar te praten dan hun werk aan het verkopen.

Surfen

Vanaf de klif zie je ze al, de toeristen die klungelig op hun board proberen te staan en de meer ervaren locals die de show stelen. Lima is perfect om te leren surfen, omdat de golven niet hoog zijn. Lessen zijn gemakkelijk te regelen via de meeste hostels.

Wijk Barranca

Deze wijk ligt naast Miraflores, is relatief veilig en staat bekend om haar alternatieve karakter. Zo is er veel street art. Er zijn free walking tours die je door deze wijk leiden. Of kies ervoor om een fiets te huren en de wijk op eigen houtje (en eigen risico) te ontdekken.  

Oud centrum: Free walking tour

De leukste manier om het centrum te verkennen is door middel van een gratis wandeltour. Zo word je langs de hoogtepunten geleid, krijg je uitleg en ga je plaatselijke, vloeibare delicatesse proeven. In Lima zijn meerdere aanbieders van gratis wandel tours. Vaak kun je via je hostel meer informatie krijgen over de wandel tour. Aan het einde kun je een fooi geven.

Met de bus kun je gemakkelijk vanuit Miraflores naar het centrum. Dit is de snelste manier omdat er busbanen zijn. Neem je een taxi dan maak je ook kennis met de files van Lima. Er zijn zelfs wandel tours die verzamelen in Miraflores en gezamenlijk naar het centrum gaan. Nog gemakkelijker dus!

You might also like

No Comments

Leave a Reply