Loading...

Waar drink je de beste chocolademelk buiten Nederland?

chocolademelk

Ik hou ontzettend van chocolademelk. Warme chocolademelk wordt vaak geassocieerd met de winter en de feestdagen, maar ik kan het altijd wel drinken! Zelfs in de zomer op het terras of tijdens een avondje stappen bestel ik het. In Nederland krijg je vaak Chocomel. Buiten Nederland niet en daar word je weleens verrast door hele lekkere, interessante of vieze chocolademelk.

Hieronder een aantal van mijn favorieten die ik tijdens het reizen tegen ben gekomen.

Zelf hou ik niet zo van bittere chocolademelk, dus die vind je ook niet terug in de lijst. Het gaat voornamelijk om zoete chocolademelk.

Voor overheerlijke chocolademelk moet je naar:

The Spot Fabulous (Seoul, Zuid-Korea)

Handmatig worden melk en chocoladeschilfers gemengd om deze chocolademelk te maken. Ik weet niet welke chocolade ze gebruiken, maar het is hemels! Het zit een beetje tussen melk en puur in. Het wordt afgemaakt met een dikke laag schuim bovenop en nog een aantal losse chocoschilfers. Echt lekker om deze eraf te lepelen.

Je moet bij The Spot Fabulous beneden bestellen en daarna het bonnetje boven, bij de bar, afgeven. Zodra je chocolademelk klaar is, zoemt je buzzer en kun je ‘m ophalen op een houten dienbladje.

Twee kleine minpuntjes: een lepeltje kun je beneden bij de bestelbalie halen, die hebben ze boven niet. Daarnaast zit het niet in een mooie mok, maar in een kartonnen bekertje. Jammer, maar het weerhield me er niet van om hier een aantal keren terug te komen.

Een warme chocolademelk kost 7500 won. Dat is ruim €5,10*.

Gujžina (Ljubljana, Slovenië)

In Slovenië bestelde ik chocolademelk op het terras in Ljubljana, maar ik kreeg iets heel anders dan dat ik had verwacht. Het was veel dikker dan ik had verwacht! Wij zouden het geen chocolademelk, maar chocoladevla noemen, zo dik was het. Zo dik zelfs dat ik het niet kon drinken, maar met een lepel moest eten. Dat is wel opmerkelijk voor chocolademelk. Het was heerlijk, zeker met het laagje slagroom, maar het vulde wel heel erg.

Chocolade museum Keulen (Keulen, Duitsland)

Voor €4,70 krijg je een gigantische warme chocolademelk gemaakt van de enige echte Lindt chocolade. Deze lossen ze op in warme melk, dus even goed roeren en geniet van deze halve liter chocolade genot. Je leest het goed, halve

De slagroom is echt Duits, dus er zit geen suiker in en het smelt ook niet echt. Eigenlijk vond ik het overbodig, omdat het de temperatuur van de chocolademelk alleen maar afkoelde. Deze was al niet zo warm.

Voor een euro extra krijg je er een hazelnoot siroop bij voor €1,00 of kies voor een shotje bailey’s voor €1,50 extra.

By the way, de taartjes zijn ook erg lekker.

Cafeteria bar la plaza (Santo Domingo, La Palma, Canarische Eilanden)

Laat je niet afschrikken door het eenvoudige kopje, want het gaat uiteindelijk om wat erin zit en dat is geweldig. Bar La Plaza in Santo Domingo serveert volle, romige opgeklopte chocolademelk. Het is een klein kopje, dus bestel er gewoon nog één. Of twee. Voor de prijs hoef je het niet te laten. Een kopje kost €1,50.

Niet alleen de chocolademelk buiten Nederland is lekker op La Palma. Ook het eten mag er zijn. Lees meer over gerechten op La Palma .

Trece Buhos (Huaraz, Peru)

De chocolademelk bij Trece Buhos is er eentje voor de echte zoetekauw. Met extra chocoladestreepjes aan de binnenkant van je glas en marshmallows bovenop die smelten door de warmte van je drankje. Het is niet goedkoop. Zeker niet voor Peruaanse begrippen. Je betaalt 14 Peruaanse Sol, ongeveer €3,50*. Voor een keertje moet dat kunnen toch?

Natuurlijk blijf ik deze lijst aanvullen, zodra ik meer overheerlijke chocolademelk buiten Nederland heb ontdekt 😉

*Wisselkoers op het moment van schrijven.

No Comments

Leave a Reply