Loading...

Bij deze restaurants in Amman zit je altijd goed

RESTAURANTS IN AMMAN

Altijd tricky om zomaar bij een restaurant te gaan zitten in een onbekende stad. Is de kwaliteit wel goed? Zal het wel lekker zijn? No worries! Hieronder 10 restaurants in Amman waarbij je altijd goed zit.

Bet Al Roman

De titel zegt restaurants, maar we trappen de lijst af met een sap.

Alle smaken sapjes die je kunt bedenken, hebben ze hier. Tientallen sapautomaten staan te wachten tot jij een fruitsapje komt halen. Er is eindeloos gevarieerd met smaken, waardoor er altijd wel een fruitcombinatie is die je lekker vind.

Een fruitsap kost je 3 JD.

Habiba Kunafeh down town

Habida Kunafeh behoort zeker tot de beste restaurants in Amman, want hier staat altijd een super lange rij, dus dat zegt iets over de kwaliteit. Rondom het restaurant zitten altijd tientallen mensen met een bordje Kanafa. Kanafa is een lokaal toetje van geitenkaas en honing. Het is lekkerder dan het klinkt en je moet dit echt proberen. De locals zeggen dat Habiba Kunafeh de lekkerste Kanafa van de stad maakt.

Tip: bestel een kleine portie. De eerste happen vond ik erg lekker, maar mijn reisgenoot vond haar portie niet lekker, dus at ik die ook op. Nu kan ik er niet meer naar kijken zonder misselijk te worden.

Het is een afhaalrestaurant (vandaar alle mensen buiten op bankjes) en het ziet er niet bijzonder uit, maar Habiba Kunafeh heeft zelfs een website in het Engels.

Shawerma Reem

Voor de beste shoarma in Amman, moet je bij Shawerma Reem zijn. Je zult hier in de rij moeten tussen alle locals die een heleboel broodjes meenemen in plastic tasjes. Je hebben verschillende soorten broodjes en je kunt aangeven welke groente je op je broodje wilt.

Voor een flinke lunch is één broodje meer dan genoeg. Je kunt hier niet zitten en er zijn ook niet echt bankjes of zitmogelijkheden in de buurt.

Het ligt tussen Rainbow Street en de King Abdullah I moskee.

Een standaard broodje met rauwkost kost 1,80 JD per stuk. Voor locals is dat vrij prijzig, werd ons verteld.

Jafra restaurant & cafe

Je kunt hier heerlijk lokaal eten, eigenlijk is het uitzicht op de Prince Muhammad Street waarom je hier uren wilt blijven zitten. Zeker in de spits is het zo’n ontzettende chaos. Auto’s die een u-bocht maken in de drukte waardoor iedereen moet  toeteren en wachten. Of auto’s die random op de weg parkeren waarmee ze alles blokkeren. Of er komt een bekende tegemoet, dus moet er even gestopt worden, raampje naar beneden en bijkletsen. Je raad het al, ook daarmee blokkeren ze de hele weg.

Ga hier op tijd naartoe, zodat je een tafeltje aan het raam kunt claimen.

Het personeel spreek wat Engels en de menukaart is ook in het Engels. Het flesje water wat ze op tafel zetten, brengen ze in rekening.

Voor een hoofdgerecht betaal je 5 – 10 JD.

AlQuds Falafel

Falafel wordt veel gegeten in Jordanië, maar bij AlQuds maken ze wel heel lekkere. Dit is een afhaal restaurant. Er staan bankjes naast en tegenover het restaurant.

Ik heb zelfs gezien dat er een auto stopte voor het restaurant, het raampje naar beneden ging en dat de bestelling werd geroepen. Hij moest wel uitstappen om de bestelling op te halen.

Zelf vond ik falafel helemaal niet zo interessant, maar sinds Jordanië ben ik helemaal om. Bij AlQuds at ik mijn eerste falafelbroodje in Jordanië en er volgde er nog vele.

Tip: vraag of ze niet teveel witte saus erop doen. Anders heb je saus met een broodje falafel in plaats van een broodje falafel met saus.

Een broodje (zonder sesam) kost 0,80 JD.

Bus Stop

Even genoeg van het lokale eten? Dan is Bus Stop de place to be. Al is het maar voor de aankleding van dit restaurant! Alles is in stijl van bussen en andere vervoersmiddelen. Er zijn twee bussen waar je in kunt eten, tafels zijn gemaakt van autobanden en er hangen fietsbanden. Ook de bestelbalie en keuken zitten in een bus. Heel leuk gemaakt!

Voor 5,50 JD heb je hier een burger met frietjes, saus en een frisdrank.

Yafa for Herbal Drinks

Alleen al voor de decoratie verdienen Yafa het om genoemd te worden! Alleen daarom al staat Yafa in de deze lijst van restaurants in Amman. Overal waar je kijkt hangt of staat wel iets. De muren hangen helemaal vol. Hoe langer je naar de affiches kijkt, hoe meer personages je gaat herkennen. De rode theepotten boven de bar zijn super schattig en de fietsbanden fleuren het plafond mooi op.

Daarnaast hebben ze ook nog eens erg lekkere thee en volle, romige chocolademelk.

De eigenaar is erg aardig en behulpzaam. De kittens van de eigenaar hielpen ook mee aan de schattigheid van dit restaurantje.

Voor een drankje betaal je 1-2 JD.

Pizza bij Manoushe Sah el Nom

Dit is een prima Lebanees restaurantje voor pizza, een wrap, toetjes of een drankje. Jammer dat de tl-balken aan staan in plaats van wat sfeerverlichting, maar dat mag de pret niet drukken. Je kunt hier afhalen of plaatsnemen in het restaurant waar ze je bestelling opnemen.

Drankjes zijn hier erg goedkoop (0,50 JP voor thee) en ook de pizza’s zijn betaalbaar. Verse fruitsap staat niet op de kaart en kost 3 JD. De sap op de kaart is een voorverpakt flesje sap.

Sufra

Sufra is absoluut de chicste van restaurants in Amman uit dit rijtje. Hier kun je terecht voor mezze. Dat is de Jordaanse vorm van tapas. Allemaal kleine gerechtjes uit de mediterrane keuken. Zoals kubbah, hummus met brood en fattet. Als je niet alle gerechtje kent, ben je dus nog niet in Jordanië geweest 😉

Sepal

Een stuk buiten het centrum, bij JETT busstation Queen Alia (als je met de bus door Jordanië reist, herken je dit misschien), zit het kleine restaurantje Sepal. De falafel MOET je hier proberen. Deze is echt heel lekker, de beste die ik in Jordanië heb gehad. Wij waren hier op onze laatste avond en ik heb zelfs porties falafel meegenomen voor de reis en om thuis te laten proeven.

De eigenaar heeft jaren in de Verenigde Staten gewoond en hij spreekt erg goed Engels.

De porties zijn erg groot en prijzen zijn laag voor 20 JD hadden we drie hoofdgerechten, bijgerechten en meerdere drankjes.

You might also like

No Comments

Leave a Reply