Loading...

Over Blijf Reizen

Even voorstellen

Hoi, mijn naam is Esther en ik ben het gezicht achter Blijf Reizen. Tijdens mijn studie heb ik een halfjaar in Finland gestudeerd en daar heb ik het reisvirus opgelopen. Ik werd nieuwsgierig naar de landen en gewoontes van de andere internationale studenten die ik ontmoette in Finland en zo is het begonnen.

Inmiddels heb ik een aantal maanden in Azië en Zuid-Amerika gereisd en heb ik talloze reizen gemaakt. In elk land waar ik kom, zie, hoor, proef en beleef ik dingen waardoor ik alleen maar meer plekken wil ontdekken. Inmiddels heb ik ruim 40 landen bezocht en de lijst van landen die ik nog wil bezoeken is eens zo lang. Mijn reiservaringen deel ik via deze website en Instagram.

  • Favoriete land: Iran
  • Favoriete stad: Boedapest
  • Hou van: reizen, honden, chocolade, bioscoop bezoeken (met mijn VUE pas ga ik bijna elke week), zumba, lezen, zelf kleding naaien
  • Hekel aan: oneerlijkheid
  • Favoriete drankje: warme chocolademelk
  • Favoriete gerecht: curry in Thailand <3
  • Gaat nooit op reis zonder: fotocamera, Lonely Planet, naaigarnituur en leesboek/e-reader.

Wat kun je op Blijf Reizen lezen?

Op Blijfreizen.nl geef ik tips over leuke bezienswaardigheden die ik soms afwissel met weetjes over de bestemming. Ook schrijf ik persoonlijke reisverhalen en deel ik mijn reisroutes voor verschillende bestemmingen. Daarnaast geef ik tips over eten en restaurants, omdat ik vind dat eten een belangrijk onderdeel is van een reis.

Met Blijf Reizen wil ik jullie inspireren en handvatten geven om op reis te gaan. Er is immers zoveel moois te beleven!

Wat voor reiziger ben ik?

Ik hou ervan om mijn reizen zelf voor te bereiden en om drukte te vermijden. Geen standaard TUI vakanties voor mij. Als ik alleen of met vriendinnen reis, slaap ik meestal in hostels. Met mijn man zoek ik meestal guesthouses, appartementen of hotels op.

Vooral niet toeristische plekken vind ik mooi (al zijn er ook super mooie toeristische plekken, ze zijn met een reden toeristisch). Ik zoek regelmatig plekken op waar niet zoveel mensen komen, maar ik kan ook van de levendigheid van de stad genieten. De combinatie tussen die twee zoek ik op tijdens mijn reizen.

Daarnaast vind ik de prijs-kwaliteit verhouding belangrijk. Hoeveel waarde krijg je voor je geld. Het is altijd leuk om

Bezochte landen

België – Cambodja – China – Cuba – Curaçao – Denemarken – Duitsland – Ecuador – Estland – Finland – Frankrijk – Griekenland – Hongarije – Ierland – Iran – Italië – Jamaica – Jordanië – Laos – Letland – Litouwen – Luxemburg – Maleisië – Noorwegen – Oostenrijk – Peru – Portugal – Rusland – Singapore – Slovenië – Spanje – Sri Lanka – Thailand – Turkije – Verenigd Koninkrijk – Verenigde Staten – Vietnam – Zuid-Afrika – Zuid-Korea – Zweden – Zwitserland