Loading...

Overnachten tijdens de Quilotoa loop

lama in de tuin

De Quilotoa loop is een prachtige wandelroute verspreid over een aantal dagen. Tijdens zo’n vermoeiende reis moet je natuurlijk wel goed uitrusten. Hieronder lees je in welke hostels je heerlijk kunt overnachten tijdens de Quilotoa loop.

Latacunga

Hostal Cafe Tiana Prettig hostel met super aardig personeel. Ze helpen je met alles: restaurants, bus tickets en uitleg over de Quilotoa hike. Ze serveren een simpel ontbijt, maar je mag de keuken gebruiken, dus je kunt ook zelf iets klaarmaken. Ook handig is de bagage opslag. Drie dagen kun je je bagage gratis achterlaten in de afgesloten kelder. Als je je backpack langer wilt opslaan, moet je 1 dollar per dag betalen.



Isinlivi

Hostel Llullu Llama

Deze eco-vriendelijke lodge met Nederlandse eigenaar onderscheid zich van andere lodges door de gratis yogalessen en de wellness. Kom tot rust in de jacuzzi en laat je spieren ontspannen in de sauna na een dag hiken. Ook bieden ze kaasmaken en koe melken aan. Weer eens wat anders!

Llullu Llama bied huisjes, privé kamers en slaapzalen aan. De huisjes zijn erg mooi, inclusief houtkachel, terras en fantastisch uitzicht. Helaas dat mijn budget het niet toeliet om een huisje voor mezelf te huren. De slaapzaal is een open zolder. Deuren zijn er niet, alleen gordijnen. Kluisjes zijn niet aanwezig. http://www.llullullama.com/

Hostal Taita Cristobal

Veel backpackers gaan naar de buren, Llullu Llama, daarom is het bij Hostel Taita Cristobal een stuk rustiger, maar even goed. En ze hebben lama’s, terwijl je die eigenlijk bij de buren zou verwachten. Het is een oud gebouw, maar goed onderhouden door de familie die je hartelijk ontvangt. Door al het hout vond ik het een Duitse sfeer hebben. Je kamer en badkamer deel je met drie andere en in de ochtend heb je een fenomenaal uitzicht over het dal. Ook het ontbijt was fantastisch. Fruit, yoghurt, brood, ei, meer dan je op kunt! Voor een paar dollar maken ze een lunchpakket voor je met sandwiches, fruit, een mars en drinken. Ideaal! Kluisjes zijn er helaas niet. Diner zit bij de prijs inbegrepen en de lama’s in de tuin ook!

Chugchilan

Hostal Cloud Forest

Een goedkope, maar prima overnachtingsplek. Nette, kleine slaapzalen met vier bedden en een schone badkamer. Het diner is simpel, het ontbijt is goed. Toen wij (het meisje waarmee ik wandelde en ik) er waren, zat het hostel niet vol en kregen we een vierpersoonskamer met z’n tweeën. Erg fijn dat we de kamer niet met andere gasten hoefde te delen. Vraag wel naar een kamer met kachel. Uit ervaring kan ik zeggen dat het anders ijskoud op je kamer is. www.cloudforesthostel.com

You might also like

No Comments

Leave a Reply