Loading...

Salzburg card – de beste investering in Salzburg

Salzburg card

Salzburg is een super leuke stad in het noorden van Oostenrijk die zeker het bezoeken waard is. Als je naar Salzburg gaat, kun je het beste de Salzburg card aanschaffen. Daarmee kun je naar 30 musea en het geeft je onbeperkte toegang tot het ov. Je betaalt de kaart en je kunt gaan met die banaan. Je hoeft geen entree meer te betalen. En om eerlijk te zijn is dat best wel fijn, want de musea in Salzburg zijn best prijzig, maar ook heel goed, dus ze zijn wel het bezichtigen waard. De kaart heb je er dus zo uit.

Opties en prijzen

De prijs van de kaart is afhankelijk van hoe lang en in welk seizoen je hem wilt gebruiken. Je kunt kiezen uit 24, 48 en 72 uur. De tijd gaat in op het moment dat je de kaart koopt. Dus als je een 24 uur kaart koopt om 13:04 uur, is deze geldig tot morgen 13:04 uur.

 Januari t/m april en november, decemberMei t/m oktober
24 uur€ 27,00€ 30,00
48 uur€ 35,00€ 39,00
72 uur€ 40,00€ 45,00

Waar kun je allemaal naartoe?

Oké, je weet nu wat de kaart kost, maar waar kun je allemaal naartoe met de kaart? Zoals gezegd geeft de kaart toegang tot 30 attracties, waaronder meerdere musea over Mozart, city cruises, fort Hogensalzburg (het fort bovenop de berg in de stad), een brouwerij, speelgoedmuseum, kerstmismuseum (mijn favoriet), dierentuin en het Dom Kwartier.

Voor ieder wat wils dus. Zowel voor jong als oud.

Klik hier voor de volledige lijst activiteiten die zijn inbegrepen.

Gratis OV

Met de Salzburg card kun je gratis gebruik maken van het openbaar vervoer. Ja je leest het goed! In Salzburg kun je zo in de bus stappen, zonder na te denken over het kopen van een kaartje.

In juli en augustus is shuttlebus 18 zelfs ook inbegrepen. Dit is handig als je je auto buiten het centrum hebt geparkeerd en je naar de stad wilt.

Kaart kopen

De kaart kun je in elk hotel in Salzburg of online kopen. Als je de kaart in een hotel koopt, krijg je een fysieke kaart. Als je de kaart online koopt, krijg je een e-card met een QR code.

Meer informatie

Alles over de kaart lees je op de website van Salzburg. Deze is niet in het Nederlands. Wel in talen zoals Engels, Duits en Frans.



You might also like

No Comments

Leave a Reply