Loading...

De beste restaurants van La Palma (Canarische eilanden)

Lekker eten hoort bij vakantie, daarom hieronder meer informatie over een aantal fantastische restaurants van La Palma. Een top drie klinkt altijd mooi, het eremetaal. Toch heb ik dit keer voor een top vier gekozen, omdat ik niet kon kiezen welk restaurant dan af moest vallen. Bij deze restaurants kun je niet verkeerd kiezen. Hieronder lees je meer over vier restaurants die zeker tot de beste restaurants van La Palma behoren.

Café Giardino

Absoluut op nummer één staat het Italiaanse restaurant Giardino. Het klinkt misschien als vloeken in de kerk, Italiaans eten terwijl je in Spanje bent, maar geloof me, je zult blij zijn dat je dit gedaan hebt.

De menukaart, een gigantisch houten krijtbord, krijg je op je tafeltje gezet in het Spaans, Engels of Duits. Pizza zou je hier niet op zien staan, maar wel heerlijke pasta’s en vleesgerechten. Alle gerechten worden bereid met verse ingrediënten.

Er zit veel smaak aan de carpaccio, waardoor de olie, champignons en kaas waarmee het geserveerd niet eens nodig zijn. Zelfs van macaroni, wat ik altijd een beetje saai vind, kunnen ze iets heerlijks maken. Ook kan ik de lasagne van harte aanbevelen.

Een tiramisu of panna cotta mag niet ontbreken. Om het geheel toch een Spaans tintje te geven, sluit je natuurlijk af met een barraquito.

Prijs: *

Adres: Ctra. General Tajuya, 2, 38750 El Paso

Restaurant Carmen

Restaurant Carmen is zeker een culinair pareltje. Het ziet er niet alleen heel erg lekker uit op je bord, maar het smaakt ook nog eens fantastisch. Je merkt dat er aandacht wordt besteed aan zowel het eten als de opmaak. Een genot voor de zintuigen.

De menukaart is in het Spaans, Engels en Duits. De bediening spreekt echter nauwelijks Duits of Engels. Een beetje handen en voeten werk jezelf duidelijk maken.

Ze hebben weinig zitplaatsen binnen, dus in de wintermaanden is het verstandig te reserveren. Ondanks het culinaire gehalte, liggen de prijzen lager dan in een verglijkbaar restaurant in Nederland. (Meer informatie over prijzen op La Palma)

Prijs: ***

Adres: Lugar Urbanización Celta Lugar, 1, 38759 El Paso

Restaurant Chipi Chipi

De naam van dit restaurant zorgde bij ons voor gelach, want we vonden het op ‘cheap cheap’ lijken, zoals ze dat in Azië steeds roepen. We vroegen ons dus af of het inderdaad goedkoop zou zijn toen we naar binnen gingen. Nou, daar is niks van gelogen. Het is erg betaalbaar en ook nog eens verrassend lekker.

Chipi Chipi is vooral een hot spot bij locals. Je kunt er super gezellig zitten. Het is niet één groot restaurant, maar bestaat uit allerlei verschillende ‘huisjes’. Dat geeft een knusse sfeer.

Via de QR code op het tafeltje kun je de menukaart openen die in het Spaans en Engels is. Het bestaat voornamelijk uit Spaanse gerechten.

Van de croquettes als voorgerecht kregen we geen genoeg. Evenals van de Polvito Uruguayo. Het is erg gevaarlijk om hier te gaan eten, want je wilt alleen maar meer. Dan behoor je zeker bij de beste restaurants van La Palma.

Prijs: **

Adres: Calle, Juan Mayor, 42, 38700 Santa Cruz de la Palma

Tasca Catalina

Een tapasrestaurant mag natuurlijk niet ontbreken in de lijst van beste restaurants van La Palma. Daarvoor ben je bij Tasca Catalina in El Paso aan het goede adres. Op het heerlijke terras is het goed vertoeven in het zonnetje.

Het menu is hier, net als bij Giardino, opgeschreven op een krijtbord en wordt bij je tafeltje neergezet. Dit is alleen in het Spaans, maar de gastvrije bediening geeft uitleg in het Engels of Duits (net welke taal je prefereert) over de gerechten. Bovendien kom je met Google Translate ook een heel eind, als je Spaans wat roestig is.

Het zijn geen kleine tapas. Twee a drie gerechtjes zijn meestal genoeg om je honger te stillen. Als je slim bent, kies je een aantal hapjes die je met je tafelgenoot deelt, zodat je meer hapjes kunt proeven.

Proef zeker de vegetarische risotto, dadels in spek en zalm eens. Het is dat je met bestek eet, anders zou je je vingers echt aflikken.  

Ze hebben niet zoveel tafeltjes beschikbaar, dus reserveren is geen overbodige luxe. Dat kan telefonisch via +34922486569.

Prijs: **

Adres: C. Miramar, 27, 38759 El Paso

You might also like

No Comments

Leave a Reply