Loading...

5 redenen om de Zaanse Schans te bezoeken in de herfst

Zaanse Schans molen

De Zaanse Schans is een prachtig stukje Nederland, waar je terug gaat in de tijd. De Zaanse Schans is het hele jaar door te bezoeken. Elk seizoen heeft haar charme. Hieronder vijf redenen om de Zaanse Schans in de herfst te bezoeken.

1. Warme chocolademelk is lekkerder als het koud is

De Zaanse Schans ligt in de regio waar veel cacao geproduceerd wordt. En laat dat nu net de grondstof zijn voor chocolademelk! Je kunt dit heerlijke warme drankje hier dan ook bij meerdere winkeltjes kopen.

‘Hot chocolate is like a hug from the inside’

Het leukste is om je chocolademelk te halen bij het winkeltje genaamd Blik op de Zaan. Daar mag je je chocolademelk namelijk zelf maken. Kies eerst het formaat (klein of groot). Schep cacao in je beker, voeg wat suiker en melk toe en roeren maar. Zodra het een gladde substantie is, kun je bij de balie warme melk toe laten voegen. Klaar is Kees! Als je de chocolademelk niet zoet genoeg vind, kun je eventueel nog extra suiker toevoegen. De cacao is namelijk vrij bitter.

Prijs

Kleine warme chocolademelk: €2,50

Grote warme chocolademelk: €4,00

2. Minder druk

Een goede reden om juist in de herfst de Zaanse Schans te bezoeken, is het aantal bezoekers. In de zomer wordt het overspoeld en struikel je over de (buitenlandse) toeristen. In de herfst is het een stuk minder druk. Best lekker om wat personal space te hebben. Hierdoor is het ook makkelijker om foto’s te maken waar verder niemand op staat.

3. Perfecte cadeautjes

Tijdens de feestdagen wil je natuurlijk het perfecte cadeautje kunnen geven. Als het even kan ook nog origineel. Dan ben je bij de Zaanse Schans aan het goede adres! Want naast de vele typische Hollandse souvenirs, kun je hier terecht voor oer-Hollandse kaasjes en Delfts blauwe kerstballen. Of koop een zeepje bij de zeepziederij. Dat is weer eens wat anders dan Rituals. Of ga voor een speculaaspop uit de bakkerij. Jong en oud zal daarvan smullen.

Vroeger was de speculaaskoek of taaitaaipop een soort Tinder. Als een jongen een meisje leuk vond, vroeg hij zijn moeder om een koek in de vorm van een poppetje te maken. Hij bracht deze koek naar het meisje. Het meisje brak deze door midden bij de romp en had twee keuzes. Als ze de jongen leuk vond gaf ze het hoofd van de koek terug aan de jongen als teken dat ze het hoofd van de jongen vaker wilde zien. Als ze niet af wilde spreken met de jongen, gaf ze hem de benen van de pop terug. Dat symboliseerde dat de jongen de benen kon nemen.

4. Extra wind in de herfst

De herfst staat niet bekend als een ‘vriendelijk’ seizoen. Er is vooral veel regen en wind, maar laat die laatste nu net hetgeen zijn dat de 13 molens op de Zaanse Schans in actie brengt. Want wees nu eerlijk, een draaiende molen, het liefste zo hard mogelijk, maakt het plaatje pas echt compleet. Bij molen De Kat kun je zien hoe de molen van binnen werkt wanneer hij draait, dus daar is wel wind voor nodig.   

5. Prachtige herfstkleuren

De bomen op de Zaanse Schans kleuren prachtig geel, oranje en rood in de herfst. Het is een bonte verzameling in combinatie met de groene huizen en molens. ‘Rood met groen is boerenfatsoen’ werd er bij ons thuis altijd gezet, maar in dit geval is het een mooie kleurrijke verzameling. Dan moet je natuurlijk wel een bezoekje brengen voordat alle blaadjes van de bomen zijn gevallen.

Overig

Kijk op de website van de Zaanse Schans als je de Zaanse Schans wilt bezoeken.

You might also like

No Comments

Leave a Reply