Loading...

Eten in Eger – een restaurant voor elke moment van de dag

Eger eten

In deze post gaat het om eten in Eger! Want een stad bezoeken is natuurlijk niet compleet zonder de plaatselijke restaurants te ontdekken. Hieronder drie restauranttips, voor elke maaltijd van de dag eentje. Zo weet je zeker dat je lekker zult eten tijdens je bezoek aan Eger.

Eger is een leuke, middelgrote stad in Hongarije op anderhalf uur ten noordoosten van Boedapest. Weten wat er nog meer te doen is in Eger? Lees alles over de must see bezienswaardigheden en activiteiten in Eger en in de omgeving van Eger.

Ontbijt

Een typisch Hongaars ontbijt bestaat uit een kopje koffie. Niet erg vullend. Als je opzoek bent naar een groter ontbijt, kun je terecht bij Manooka. Met frisse yoghurt met granola of een bagel met ei ben je klaar voor de dag. 

Lunch

De Hongaren zijn niet zo van het brood zoals wij dat gewend zijn in Nederland. Zij eten liever een warme maaltijd als lunch. Piggy Fanny Restaurant & Cafe is daarvoor een perfecte plek, al is de naam van het restaurant een beetje apart. Wijs aan wat je wilt van het verse buffet en je zult geen honger meer hebben tot laat in de avond. Het is er altijd druk met locals. Je weet wat ze zeggen: als er locals komen, is het goed.

Diner

Voor een fantastische dinerervaring moet je absoluut bij Macok zijn. Dit is bij uitstek het beste restaurant van de stad. Het menu bestaat vooral uit eendenborst, eendenlever en verschillende soorten steaks. Ook serveren ze een aantal vegetarische gerechten. Het toetje met chocolade, hazelnoot, karamel en kersen is ten harte aan te bevelen. De menukaart is in het Hongaars en in het Engels. Het personeel spreekt ook goed Engels. Voor een hoofdgerecht, toetje en drankje betaal je ongeveer 20 euro. In Nederland zou je drie keer zoveel betalen voor eten van dit niveau.  

You might also like

No Comments

Leave a Reply