Loading...

Waarom The Loft het beste hostel van Boedapest is

bed

In Boedapest vind je een heel speciaal hostel, genaamd The Loft. Hier draait het allemaal om gezelligheid en een leuke tijd hebben. Het is zo’n hostel waarbij de sfeer belangrijker wordt dan de bezienswaardigheden van de stad. Dat maakt The Loft het beste hostel van Boedapest.

Gezelligheid en sfeer

Na tientallen hostels te hebben bezocht was me dat nog nooit overkomen, dat ik het sight seeing uitstelde om langer op de bank te hangen met de andere hostelgasten, omdat het zo gezellig was. Dat was wat er gebeurde nadat ik incheckte in The Loft.

Qua sfeer kun je geen beter hostel wensen. Voordat ik er naartoe ging twijfelde ik of ik wel genoeg leuke mensen zou leren kennen, omdat het zo klein is, maar die angst was echt ongegrond. De kleinschaligheid maakt dit tot een echt gezellige uitvalsbasis. In totaal kunnen er maar 16 gasten tegelijk in het hostel slapen, dus het is heel gemakkelijk om iedereen te leren kennen. De grote gezamenlijke ruimte draagt daar zeker aan bij. Het is een ontmoetingsplek voor iedereen in het hostel. In de keuken en de woonkamer kan iedereen bij elkaar zitten. Zo zijn vriendschappen snel gemaakt en voor je het weet ga je met het halve hostel uit eten en eindig je in een ruïn bar.

Hosts

Alle lof voor Alice en Alessandro, de toegewijde eigenaren van het hostel! Zij hebben de aangename Loft sfeer neergezet waardoor iedereen langer in het hostel blijft dan gepland. Voor hun draait het allemaal om de beleving. Dat reizigers het naar hun zin hebben en zich thuis voelen. Zelf hebben ze jaren lang in hostels door heel Europa gewerkt, waardoor ze precies weten wat reizigers nodig hebben (en wat juist niet!). Het gaat hun niet om het verdienen van een paar extra euro’s, maar om de beleving. Dus geen strikte check out tijd en bijbetalen als je die overschrijd, ze vragen geen geld per geprint velletje papier (waar je in sommige hostels een euro per pagina moet aftikken) en een schone handdoek geven ze je gratis.

Daar blijft het niet bij. Het gaat verder dan dat. Aan allerlei kleine dingen hebben ze gedacht, zodat jij het beste verblijf mogelijk krijgt. Zo zorgen ze voor brood, jam, chocopasta en verse eieren in de ochtend, zodat je niet met een lege maag aan je dag hoeft te beginnen. Ook zorgen ze voor zout (soms moet je dit zelf aanschaffen in een hostel en zit je met een kilo zout te koekeloeren), genoeg pannen, schoon bestek en allerlei kleine keukengereedschappen. En als kers op de taart mag je badslippers lenen als je die zelf niet bij je hebt, om naar de bekende thermale baden van Boedapest te gaan. Ze hebben overal aan gedacht!

Dat is alleen nog maar het praktische. Alice en Alessandro zijn ook nog eens super aardig. Naast het feit dat ze altijd voor je klaar staan, vinden het ook super leuk om gewoon een praatje te maken en ervaringen te delen. Vaak zijn ze wel te porren voor een drankje en regelmatig gaan ze mee stappen. En ze staan open voor feedback. Ze horen graag je ideeën om het hostel nog beter te maken. Zo opperde ik dat licht werende gordijnen een goede toevoeging zouden zijn en drie dagen later hingen ze er! Niets dan lof voor deze gastvrije eigenaren!

Disclaimer

Ik hoor je al denken: ‘’Het is toeval dat de sfeer zo goed was en er gezellige mensen waren toen jij er was, maar dat is echt niet altijd zo’’. Elke keer zijn er natuurlijk andere gasten in het hostel, maar de sfeer die in het hostel hangt, veranderd niet. Daar zorgen Alice en Alessandro wel voor. Door hen hangt er een relaxte sfeer waarin iedereen zich welkom voelt en waardoor het het beste hostel van Boedapest bijft. Daarnaast ben ik 1,5 week in het hostel gebleven en het bleef gezellig, ondanks dat er continu mensen vertrokken en nieuwe gasten arriveerde. 

Kamers

Hierboven las je al dat het een klein hostel is. Er zijn twee gezamenlijke slaapzalen, eentje met vijf bedden en eentje met zeven bedden. De slaapzalen zijn ruim en er is genoeg ruimte om je koffer open neer te leggen. Daarnaast zijn er twee tweepersoonskamers, eentje met twee lossen bedden en eentje met een tweepersoonsbed. Als het hostel vol zit, slapen er dus maximaal 16 mensen.

Er zijn twee badkamers. Op het eerste oog lijkt dat weinig voor 16 personen, maar in werkelijkheid loop je elkaar nauwelijks in de weg. Door het levendige nachtleven gaat niet iedereen rond dezelfde tijd naar bed en verschillen de tijden waarop mensen hun bed weer verlaten enorm, dus je hoeft bijna nooit te wachten voordat je de badkamer kunt gebruiken. 

Veiligheid

Zowel de deur van het gebouw als het hostel zelf hebben een cijfercode waarmee je naar binnen kunt. Daarnaast zijn er kluisjes waar je je waardevolle spullen in kunt leggen. Weinig reizigers maakte daar gebruik van, want de kans dat er iets gestolen wordt in een hostel waar iedereen elkaar kent, is minimaal.

Ligging

Het beste hostel van Boedapest (The Loft, als dat nog niet duidelijk was) heeft een prima locatie. Het ligt aan de Pest (oost) kant van de stad. Dit is het gedeelte van de stad waar het uitgaansleven zich afspeelt. Na een kwartiertje lopen ben je bij de beroemdste ruïn bar van de stad (Szimpla Kert). De dichtstbijzijnde metro ligt op 6 minuten lopen en in 5 minuten ben je bij de bekende markthal Nagycsarnok. Om het hostel heen zijn verschillende restaurants waar je prima kunt eten (Good Burger is een aanrader) en binnen vijf minuten sta je in een grote supermarkt.   

Tot slot

Als je een gezellig hostel wilt, kan ik je maar één ding adviseren: Ga naar Loft! Al het goede van een hostel komt hier samen. Je zult er geen spijt van krijgen. Echt niet! Behalve dat je niet langer hebt geboekt.

Opzoek naar meer Boedapestinspiratie? Lees hier alles over de lekkerste macarons in de stad.

You might also like

No Comments

Leave a Reply