Loading...

7x heerlijk uit eten in Den Bosch

De horeca is weer open en waar kun je daar nu beter van genieten dan in de bourgondische stad Den Bosch!? Hieronder zeven restaurants, in verschillende prijsklassen, waar je heerlijk uit eten kunt in Den Bosch, zodat je maximaal kunt genieten van de heropening van de horeca.

Picasso

Picasso is al ruim 30 jaar een gevestigde naam in de Kerkstraat in Den Bosch. De prijs kwaliteit verhouding is subliem, dus je moet er niet raar van opkijken wanneer ze vol zitten. Het is dan ook heerlijk vertoeven in de verwarmde binnentuin of in het gezellige restaurant.

Bij Picasso kun je gebruik maken van een keuzemenu. Voor €31,50 mag je twee voorgerechten en twee nagerechten bestellen en voor €37,50 heb je de keuze uit een voor-, hoofd- en twee nagerechten. Degene die niet zo van zoetigheid houden, kunnen ook een kopje koffie of thee bestellen in plaats van een tweede toetje.

Prijsklasse: **

Picasso, Kerkstraat 49, ‘s-Hertogenbosch

Padrino’s

Vlakbij de Sint-Jan kerk is Padrino’s, een smaakvol Italiaans restaurant, gevestigd. Geniet hier van heerlijke mediterrane geuren en proef de volle smaak uit Italië. Ze serveren een uitgebreid assortiment aan pasta’s en pizza’s (die worden geserveerd inclusief pizzames), maar ook voor een stuk vlees kun je hier terecht. En zoals een echt Italiaans restaurant, hebben ze geen ananas op de menukaart staan en kun je je diner afsluiten met een tiramisu.

Prijsklasse: *

Padrino’s, Kerkstraat 38A, ‘s-Hertogenbosch

Auberge de Veste

Bij Auberge de Veste proef (figuurlijk) je de kwaliteit al bij binnenkomst. Je wordt opgewacht door de gastheer die er de rest van de avond voor zorgt dat het je aan niks ontbreekt. De gerechten zijn creatief en met zorg opgemaakt. De verschillende ingrediënten zijn perfect op elkaar afgestemd en versterken elkaar. Voor een luxe dinerervaring ben je bij Auberge de Veste aan het juiste adres.

Prijsklasse: ***

Auberge de Veste, Uilenburg 2, ‘s-Hertogenbosch

Jack’s foodbar

Sinds 2017 is Jack’s Foodbar een welkome toevoeging aan het horecasegment in Den Bosch. Eigenaresse Kary heeft een passie voor verse producten. Die passie is ontstaan tijdens haar jeugd toen haar vader verser ingrediënten verzamelde op zijn eigen land voor het avondeten. Deze passie wordt samen gebracht in de gerechten die zijn geïnspireerd op smaken vanuit de hele wereld.

Prijsklasse: **

Jack’s foodbar, Brede Haven 7, ‘s-Hertogenbosch

Le Bateau

De naam van het restaurant betekend ‘de boot’ in het Nederlands. Het verwijst naar de binnenhaven die Den Bosch eeuwen geleden had. Alles in dit kleine restaurant verwijst naar boten. De sloep aan het plafond, het houten roer aan de muur en de vele touwen. Het is bijna alsof je zelf op een boot aan het eten bent. Aan sfeer geen gebrek.

Het eten is echter een stuk beter dan dat de scheepsvaarders vroeger voorgeschoteld kregen. Je kunt kiezen voor een 3 of 4 gangen keuze menu of a la cart. Wat je ook bestelt, bij Le Bateau kun je niet verkeerd kiezen.

Prijsklasse: **

Le Bateau, Snellestraat 52, ‘s-Hertogenbosch

Wijn bij Stijn

De naam zegt het al, ze hebben een uitgebreide wijnkaart bij Wijn bij Stijn, maar ze hebben ook biertjes, heerlijke kaasplankjes en warme maaltijden. Ze zijn hier niet alleen goed in wijn serveren, maar ook in heerlijke gerechten bereiden die perfect bij je wijntje passen. Vol enthousiasme krijg je uitleg over de wijnen en de verse ingrediënten die zijn verwerkt in het eten. https://www.wijnbijstijn.nl/, Kruisstraat 35, ‘s-Hertogenbosch

Prijsklasse: **

Wijn bij Stijn, Kruisstraat 35, s’-Hertogenbosch

Heinde & Ver

Wat is er nu leuker dan tapas eten? Juist, tapas delen met je vrienden bij Heinde & Ver! Dit restaurant heeft me echt aangenaam verrast. voor nog geen 35 euro geniet je hier op doordeweekse dagen van goed bereidde tapashapjes EN wordt je glas onbeperkt bijgeschonken met bier, fris, wijn of koffie/thee. Zelfs warme chocolademelk is inbegrepen in de prijs. In het weekend betaal je 39,50 euro voor dit concept.

De tapaskaart is uitgebreid en gevarieerd. De gerechtjes zijn precies groot genoeg. Zo krijg je bijvoorbeeld twee kaaskroketjes, als je die bestelt. Voldoende om ervan te kunnen geniet, maar niet te veel zodat je ook nog genoeg andere gerechtjes kunt bestellen.

Echt Bossche is dit restaurant echter niet, want het is een franchise. Ook in Alkmaar, Leusden, Delft, Noordwijkerhout, Woerden en Oisterwijk kun je van dit lekkere concept genieten.

Prijsklasse: **

Heinde en Ver, Orthenseweg 60, ‘s-Hertogenbosch

Tot slot

Heb jij andere aanbevelingen om uit eten te gaan in Den Bosch? Laat het weten in de comments!

Ben je opzoek naar een goed restaurant in Tilburg? Lees hier meer.

You might also like

No Comments

Leave a Reply